Alles wat je moet weten over soft snowboard flex

Omdat er geen universele flex schaal voor snowboards is, kan het moeilijk zijn om ze allemaal te beoordelen. Het zal van het ene merk tot het andere verschillen in termen van hoe zij het beoordelen. We kunnen u echter een uitstekend startpunt bieden om u te helpen begrijpen waar ze het over hebben.

Je hebt niet veel optie voor zachte snowboards kopen op de markt. Je kunt niet heel veel hiermee als je de top wilt bereiken in de sport, maar er zijn toch wel een paar voordelen die deze boards te bieden hebben.

De voordelen van een soft Snowboard

Ze zijn een iets meer gespecialiseerde flex. Ze zullen ook gunstig zijn voor nieuwkomers. Enkele voordelen zijn het feit dat ze vrij eenvoudig te rijden en te verplaatsen zijn. De boards zullen vrij makkelijk meewerken en niet veel tegenslag leveren. Je zult in staat zijn om het bord gemakkelijker te manipuleren om te bereiken wat je wilt dat het doet. Het zal op zijn beurt helpen bij het initiëren, het leren van de basisprincipes en je in staat stellen om veel flex uit het bord te halen. Dus als je pas begint en een board nodig hebt die makkelijker op rails, butters of andere soortgelijke items rijdt , is dit wat je nodig hebt. Ook de snowboard bindingen hebben een bepaalde hoeveelheid flex die bepalend zijn voor de geschiktheid van de binding op de ondergrond.

De nadelen van een soft snowboard

Als je probeert om die meer overdreven druk op rails, butters of andere dingen te krijgen, zoals eerder gezegd dan zou je liever een zacht flexibel snowboard kopen, maar het zal niet veel pop hebben, omdat je de spanning op het board niet goed kunt opvoeren, en het zal zeker niet goed presteren op wat agressiever rijden. Dus als je met hogere snelheden wijt rijden, zal het een beetje wiebelig gaan aanvoelen, en je zou waarschijnlijk moeten gaan voor boards die een beetje stabieler zijn in termen van flex, misschien aan de zachtere kant van medium.