De Groothandel kaas Remijn

Groothandel kaas

Remijn is de naam van de groothandel kaas. Meer dan 35 jaar geleden is dit bedrijf gestart en tot op de dag van vandaag nog steeds aan het groeien. Wat ooit is begonnen door de boerenzoon Kees Remijn, is uitgegroeid tot een zeer groot bedrijf. Deze Kees kocht namelijk van verschillende boeren diverse stukken kaas op en liet deze in de kelder van hun eigen huis rijpen. Daarna ging hij met eigen auto en deze kazen op pad om de spullen aan de man te brengen. Echter ging dit zo goed, dat de kelder al snel te klein werd. Daarom werd er een grote hal gebouwd, waar deze kazen konden rijpen.

Groothandel kaas

Goede groothandel in kaas

De handel in kaas is echt een aanrader. Ook ik ben inmiddels een verkoper van dit product geworden. Als venter rij ik dagelijks naar diverse plaatsen waar ik mijn handel verkoop. Vaak kan ik al eerder naar huis, omdat ik dan uitverkocht ben.

Elk kwartaal bestel ik, via de posterintekening van dit bedrijf, mijn nieuwe handel. Op dit formulier kan ik aangeven welke kazen ik graag wil hebben. Hoeveel ik hiervan wil bestellen en wat ook belangrijk is de maat van deze kazen. Want je hebt de keuze uit kleine bolletjes waar je misschien een week van kan eten, maar ook reuze modellen waar je meer dan een maand genoeg aan kan hebben. Vaak bestel ik de grote modellen, want hier snij ik dan stukken af, die ik weer aan mijn klanten verkoop.