Handelen in Bitcoin Cash

Bitcoin cash is een cryptocurrency. Het heeft veel gelijkenissen met bitcoin. Dat is ook geen verrassing: bitcoin cash is ontstaan door een splitsing in het Bitcoin netwerk. Hier komen we later op terug.Hoe werkt bitcoin cash? Met bitcoin cash ontvang en verzend je waarde. De transacties worden vastgelegd op de blockchain.

De blockchain is een online decentraal betaalnetwerk. Je kunt dit betaalnetwerk het beste vergelijken met een openbaar transactielogboek. Alle bitcoin cash transacties die ooit zijn gedaan zijn hierin te vinden. De transacties worden verwerkt in transactieblokken (vergelijkbaar met een logboek) en toegevoegd aan een keten. En die keten noemen wij de blockchain.

Miners en nodes houden dit betaalnetwerk in stand. Vergelijk nodes met boekhouders. Elke node, of boekhouder, houdt een complete kopie van het betaalnetwerk bij. Elke node heeft dus de volledige blockchain op zijn of haar computer opgeslagen. Dit is een van de belangrijkste aspecten van een decentraal netwerk. 

Bitcoin Cash kopen

Als je online cryptocurrency kopen wilt, dan zou ik je aanraden om Bitvavo eens te bezoeken. De makkelijkste manier voor beginners om cryptocurrencies aan te schaffen is via Bitvavo. Dit is een relatief nieuw Nederlands handelsplatform dat zich vooral focust op de beginnende cryptohandelaar. Bitcoin Cash kopen is bij Bitvavo nog nooit zo makkelijk geweest.

Crypto kopen via Bitvavo is daarom erg eenvoudig en je hebt keuze uit alle grote cryptomunten. Investeren in de top 10 cryptomunten is het meest veilige wat je kan doen en ideaal om mee te beginnen. Het grootste voordeel is bovendien dat je al voor één euro kunt beginnen met het kopen van je favoriete cryptocurrencies.