De Maxi Cosi Rodi: een veilige autostoel

Als je kind al wat groter wordt, is het verleidelijk om het in de auto alleen op een zitverhoger te laten plaatsnemen. Dit is echter niet zo veilig. Een Maxi Cosi Rodi heeft – in tegenstelling tot een simpele zitverhoger – bescherming aan de zijkant van het kinderhoofd. In het geval van een botsing die aan de zijkant van de auto plaatsvindt, wordt de klap gedempt door het zachte materiaal. Ook de rug wordt optimaal ondersteund door deze autostoel. De stoel is in hoogte te verstellen zodat je hem voor je kind op maat kunt maken en hem of haar zo altijd comfortabele manier in de auto kunt vervoeren.

Strenge veiligheidseisen

Sommigen zullen niet zo gediend zijn van alle regeltjes die in ons land gelden maar ze zijn er voor onze eigen bestwil. Alle autostoelen worden constant onderworpen aan uiteenlopende testen met dummypoppen. Is er ook maar een miniem gebrek, dan gaat een type uit de handel. Zo ben je er altijd van verzekerd dat de stoel je kind optimaal beschermt tegen gevaar van buitenaf. Helaas heb je een veilige thuiskomst niet altijd zelf in de hand. Mocht je betrokken raken bij een verkeersongeval, dan heb je door het dragen van je eigen gordel en het goed vastzetten van je kind in een goed door de test gekomen autostoel hopelijk de schade weten te beperken.

Leuke beschermhoezen

Gelukkig kan je kind inmiddels op tijd aangeven wanneer het misselijk is of nodig naar de wc moet. Desalniettemin zijn er fijne beschermhoezen verkrijgbaar in allerhande kleuren. Wel zo handig als je kind stiekem een stuk chocola pakt, in zijn zak stopt, het vervolgens vergeet en er pas weer aan denkt als het inmiddels gesmolten goedje een vlek heeft gevormd op de bekleding…

Het laatste stoeltje in de reeks

Je kindje begon in het babystoeltje, daarna kwam het peuterstoeltje en kijk nu eens: hij wordt al groot, hij mag al in de Maxi Cosi Rodi. Nog even en hij zit los op de achterbank in de gordel. Dit zodra als hij twaalf is of groter dan 1m35 is. Gelukkig duurt het nog wel even voordat hij op mag voor zijn rijbewijs. Het moet ook weer niet té snel gaan.