Waarom je minder tijd moet spenderen aan klussen

Beton cire kleuren was het enige waar mijn vader het over kon hebben toen ik hem hielp met betonstorten en ik snapte het gewoon niet. Waarom moet er zoveel tijd in het kiezen van een kleur voor beton gestopt worden? Dat is toch gewoon een verspilling van tijd? Kijk, het is allemaal relatief uiteindelijk en al dat andere gezeik dat ik vaak hoor van mijn vader. Als hij graag zijn hele leven gaat klussen dan is dat zijn pakkie aan. Maar ik vindt dat klussen iets is wat je doet om ervoor te zorgen dat je leeft zoals je wilt leven en niet een bezigheid moet zijn tijdens je hele leven.

En dit is waarom klussen een tijdverspilling is

Betonlook verf was nog zo iets waar mijn vader naar keek en ik rolde mijn ogen ver mijn oogkassen in. Kijk klussen is leuk en aardig voor veel mensen maar het feit blijft dat je je tijd veel beter kan spenderen. Er zijn maar een select aantal dingen die echt een waardevolle tijdsbesteding zijn. Je hebt lezen, omgang met anderen, schrijven en fysieke beweging. Alle andere dingen zijn gewoon afleidingen. Je kunt nog een argument maken dat lezen en schrijven vervangen kunnen worden met meer moderne media zoals films en games maar ik ben een purist dus ik hou het bij boeken en pen en papier.

Waarom lezen en schrijven zo goed is

Kalkverf was het moment waarom ik mijn geduld verloor met mijn vader en toen begon ik hem de les te lezen over hoe je je tijd goed kan spenderen. Ik zal omgang met anderen en fysieke beweging niet uitleggen. Ik denk dat iedereen wel kan aanvoelen waarom deze twee zo belangrijk zijn. Ze zorgen ervoor dat je psychisch en fysiek helemaal in orde bent. Met lezen en schrijven zorg je ervoor dat je intellectueel in orde bent. Zonder lezen en schrijven ben je kwetsbaar voor het charisma van andere mensen en kun je zomaar een slachtoffer worden van een oplichter die misbruikt maakt van je slechte wereldkennis.