Meubels op maat maken die passen bij je interieur

Hout

Bij het inrichten van een woning is het belangrijk om meubels in dezelfde stijl bij elkaar te zoeken. Meubels op maat maken kan hierbij een optie zijn! Wanneer meubels te sterk afwijken van elkaar, kan dit ruimtes een rommelige uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een strak en modern interieur, een landelijkere set aan meubels of een erg klassieke inrichting. Bij een klassiek interieur wordt vaak gekozen voor verschillende houten meubels. Deze meubels zijn relatief eenvoudig op maat te maken. Denk bijvoorbeeld aan een houten kast, een houten bankstel, enzovoorts. Naar wat voor meubels ben jij op zoek voor je woning?

Meubels op maat maken

Voordelen van meubels op maat maken

Aan meubels op maat maken zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat op maat gemaakte meubels naadloos aansluiten bij je persoonlijke wensen. Niet alleen qua stijl, maar zeker ook qua formaat. Het komt regelmatig voor dat meubels net niet aansluiten op de maten van je ruimtes in huis. Dit maakt dat er loze ruimtes ontstaan, dat een kast eigenlijk net een paar centimeter in de weg komt te staan, enzovoorts. Door meubels op maat te laten maken, heb je dit probleem niet langer.

Bij houten meubels kun je voor een type hout kiezen, die past bij de rest van je houten meubels. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen het lichtere teakhout en het donkere, ietwat rode kersenhout.

Maatwerk

Mogelijkheden bespreken bij een meubelmaker

Lijkt het jou ook interessant om meubels op maat te laten maken? Breng in dat geval een bezoek aan een meubelmaker in de buurt. Een voorbeeld van zo’n meubelmaker is Wortman Meubelen. Bij deze organisatie word je altijd uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek wordt vervolgens naar een passend ontwerp gezocht, die naadloos aansluit op je wensen. Door het grote aantal connecties met internationale partijen, biedt deze organisatie je een scherpe prijs.